HET AYURVEDA CONSULT.

Het Ayurveda consult vindt plaats in Wijchen en is in principe éénmalig; het kan maximaal twee uren in beslag nemen. Tijdens het consult gebeurt het volgende:

-intake-gesprek. Hierbij is er aandacht voor alles wat met je gezondheid of ziekte of klachten te maken heeft.

-als je medicijnen of/en supplementen gebruikt, wordt dat besproken.

-een polsonderzoek.

-indien relevant: ook onderzoek van tong, gewicht, hart en bloeddruk.

-aan de hand van het polsonderzoek wordt je constitutie (je persoonlijke type) uitgebreid besproken.

-adviezen voor je voeding, medicijngebruik, persoonlijke levensstijl.

Het consult gebeurt in alle rust en vertrouwen. Ik schrijf alles helder op wat voor jou van belang is en dat krijg je mee. Al je vragen worden beantwoord. Het komt ook voor dat ik aan de hand van alle gegevens een Ayurvedisch verslag schrijf en dat zo spoedig mogelijk naar jou mail. Aan de hand van dat verslag kun je reageren en kan er gecorrespondeerd worden. Dat behoort tot mijn emailservice en is kosteloos.

 

Met welke klachten kun je terecht?

Je kunt met alle klachten terecht zolang je in staat bent mijn praktijk te bereiken. Begrijp goed dat ook de Ayurveda geen wondergeneeskunde is. De Ayurveda kan lang niet iedereen genezen, ze kan je echter wel heel vaak beter maken. Maar ook al mankeer je niets, dan kan een Ayurveda consult toch heel interessant zijn; als je op de hoogte bent hoe je constitutioneel precies samengesteld bent, kun je door een veel betere voedingskeuze en het bewust zijn van je levenshouding veel ziekten en klachten voorkómen!

Wat kost dit Ayurveda consult? 

Het tarief voor dit Ayurveda consult bedraagt € 159,=. Je mag contant afrekenen of in mijn praktijk gewoon even pinnen. Je krijgt een declaratieformulier voor je zorgverzekering. Kom je met z'n tweeën? Dan geldt er een reductie en is het totaaltarief slechts € 275,=!

Moet ik het normale tarief tarief voor elk consult betalen? 

Nee; je mag zo vaak op consult komen als wij dat samen nodig en nuttig vinden; elk vervolg-consult kost € 55,=. Zo'n vervolg-consult duurt maximaal een uur.

Ik vind het eerste consult te duur.

In geval je je ziek voelt of ziek bent maar je kunt het Ayurveda consult niet (helemaal) betalen omdat je (gezins)inkomen beneden modaal is, dan zal ik een reductie aan je voorstellen. We bespreken dat rustig even telefonisch bij het maken van de afspraak.

Hoe maak ik zo snel mogelijk een afspraak?

Door mij te bellen op telefoon 06-553 007 52 (of 024-6450316), of mij te mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld altijd je telefoonnummer).

Ik wil geen Ayurveda consult maar een Ayurvedische massage.

Je kunt terecht voor de Ayurvedische stoelmassage of de volledige Ayurvedische oliemassage.

Heb je pijnklachten in je boven- of onderrug, zit het daar vast, of heb je nek- en/of schouderklachten? Dan is een Ayurvedische stoelmassage heel verlichtend, lekker losmakend en ontspannend. Het is een massage van je gehele rug, je schouder- en nekspieren. (Top)sporters en langzitters hebben veel baat bij af en toe zo'n heerlijke Ayurvedische stoelmassage. Er wordt gewerkt met unieke oliën en dat werkt nog lang na! Het tarief is € 26,50 (alleen contant). Deze massage duurt ongeveer 25 á 30 minuten.

De volledige Ayurvedische oliemassage is een bijzondere belevenis voor lichaam en geest. In de eerste plaats werkt ze pijnverlichtend, ontspannend en rustgevend. Er wordt met verschillende geneeskrachtige oliën gewerkt; de duur van deze massage bedraagt ruim meer dan een uur. Het tarief is € 95,=. Behandeling vindt alleen plaats na persoonlijk overleg, dus bel gerust! 

Gratis Ayurvedische stoelmassage?

Ná een volledig Ayurveda consult mag je ook een kosteloze Ayurvedische stoelmassage ondergaan van ca. 10 minuten. Maar je moet dat dan wel bij het maken van de afspraak reserveren. Dit geldt alleen voor een eerste consult waarvan het tarief niet gereduceerd is.

Geef je Ayurvedische consulten op andere plaatsen in Nederland?

Ja, op alle plaatsen waar dat gevraagd wordt, mits er meerdere verzoeken zijn. Een vaste plek is o.a. in hartje Drenthe in het schilderachtige Sleen, waar ik in het Banyan Centrum regelmatig consulten verzorg. De tarieven daar zijn € 129,= per consult van ca. 1,5 uur. Zie www.deyogaboom.nl

Samenvatting:

- Tarief Ayurveda consult is € 159,=.  Met z'n tweeën is het totaaltarief € 275,=.            

- Indien het tarief voor het consult bezwaarlijk is vanwege een (gezins)inkomen beneden modaal, dan is reductie mogelijk in overleg.

  Dit kan alleen in mijn praktijk in Wijchen.

- Tarief vervolg-consulten: € 55,= per consult (alleen in Wijchen).

- Tarief niet-therapeutische gesprekken (bijv. informatieve gesprekken): € 55,= per uur.

- Emailservice ná het Ayurveda consult is gratis.

- Tarief Ayurvedische Stoelmassage: € 26,50 (alleen contant).

-Tarief volledige oliemassage: € 95,= (zelf baddoeken meenemen) of € 102,50 (baddoeken huren in de praktijk).

 

- Op basis van mijn registratie bij de V.N.T. (reg.nr. 97.001) worden mijn tarieven door de meeste

  Nederlandse zorgverzekeraars vergoed volgens de voorwaarden van je polis. Ik ben niet aansprakelijk voor het al of niet vergoeden of de grootte daarvan.

Als geregistreerd lid van de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (V.N.T.) ben ik ook aangesloten bij de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen. Zie daarvoor www.kab-klachten.nl