De huidige Ayurveda opleiding is tot juli 2018 volgeboekt! De nieuwe exclusieve Ayurveda opleiding is er weer vanaf september 2018!  Kom even gezellig en vrijblijvend kennismaken op de Open Inloopmiddag op vrijdag 24 augustus 2018 tussen 13.00 en 17.00 uur!

De Ayurveda jaartraining (altijd voor maximaal 9 personen per groep!) bestaat uit een volwaardige opleiding Ayurveda Massagetherapie en Zijnsleer. Praktijkgericht, leren vanuit de bron, alles helder Nederlands en onmiddellijk toe te passen. De Ayurvedische terminologie leer je op een speelse wijze, correct en zoals het hoort. En ze is niet moeilijk!

Haar niveau is weliswaar ruim HBO, maar de wijze van lesgeven is zodanig dat ze voor iedereen met een serieuze intentie goed te begrijpen valt. Er wordt geen formele vooropleiding gevraagd, wel is er met elke student een toelatingsgesprekje. Deze bijzondere Ayurveda opleiding is geaccrediteerd en erkend door zowel KTNO als CRKBO. Dat maakt haar diploma waardevol en uniek! Schaf jezelf dus een nieuw en prachtig beroep aan en word Ayurvedisch Massagetherapeut met onze exclusieve Hogeschool als jouw opleider! Dan weet elke cliënt dat je degelijk en goed bent opgeleid en échte kennis in huis hebt! 

Lesdata: de lesdata bestaan uit 8 hele vrijdagen van 10.00 tot 17.00 uur en 8 zaterdagen van 10.00 tot 14.00 uur. Deze zijn (2018): 7 en 8 september - 21 en 22 september - 5 en 6 oktober - 26 en 27 oktober - 9 en 10 november - 30 november en 1 december - (2019): 11 en 12 januari - 25 en 26 januari. Op verzoek ontvang je vrijblijvend: 

-alle praktische informatie

-de Algemene Voorwaarden

-inschrijfformulier

Kosten: het totale lesgeld bedraagt € 1700,= hetgeen in een keer voldaan dient te worden. Er is één studieboek: 'De Ayurveda snel begrijpen' van Robert Swami Persaud. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-553 007 52. 

Waar vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats binnen het culturele centrum Het Mozaïek in Wijchen aan de Campuslaan 6. We beschikken over diverse zalen, een mooie foyer voor koffie, thee en lekkers, een theater en een bibliotheek. Parkeren is gratis en het centrum is lekker rustig gelegen.  

Waarom studeren bij de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde?

Binnen onze school leer je de Ayurvedische massagetherapie vanuit de bron. De laatste jaren is het onderwijzen van de Ayurveda in Nederland gemeengoed geworden. Voor een appel en een ei wordt het je overal aangeboden. Op diverse websites wordt hoog opgegeven over de kennis van de docenten. In de veronderstelling dat de belangstellenden toch nauwelijks kennis van zaken hebben. Bij nader onderzoek echter is het met de Ayurvedische kennis bij veel docenten treurig gesteld. Er wordt wat gehaald uit Amerikaanse literatuur zonder enige diepgang. Massages zijn veredelde sportmassages zonder kennis van traditionele oliën en achtergronden. Van enige taalkennis (Sanskriet) is al helemaal geen sprake. En dan pretendeert men les te kunnen geven..

Nu ik al ruim 30 jaar ervaring heb in het lesgeven in de Ayurveda raak ik hier ook weleens moedeloos van. Maar ik blijf (met mijn team) doorgaan in het lesgeven van de échte Ayurveda, zónder mixen met andere (alternatieve of new-age) therapieën, dus helemaal op de Ayurveda gericht. Je studeert bij onze Hogeschool omdat je puurheid wil en geen gekopieerd aftreksel. Omdat je letterlijk álles kan vragen aan jouw docent over de Ayurveda, omdat je weet dat jouw docent als specialist ('vaidya') niet uit boekjes doceert maar uit zijn eigen, wetenschappelijke traditie. 

Als jij straks in je praktijk staat dan geeft het je een uniek gevoel, dat je opgeleid bent bij de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde. Exclusief, traditioneel, de oudste van Nederland en met alle kennis in huis! Welkom! 

Kom je even vrijblijvend kennismaken? Ik heb een informatieve en vrijblijvende OPEN inloopmiddag op vrijdag 24 augustus 2018 tussen 13.00 en 17.00 uur aan de Campuslaan 6, 6602 HX  Wijchen. In het gebouw (ingang van de bibliotheek) ga je dan naar ruimte 2.08 (2e verdieping) of vraag het de receptie. Van harte welkom, mijn heerlijke Ayurvedische thee staat voor je klaar!