Ayurveda en corona

Als Ayurveda geneeskundige ga ik geen discussie aan, maar gebruik ik mijn tijd, energie en deskundigheid om je zo goed mogelijk te helpen. In de regel behandel ik een drietal soorten situaties die ik tegenkom. Dit zijn achtereenvolgens:

1. vaccinatieschade.

2. reeds besmet met het coronavirus.

3. geen vaccinatie en ook geen besmetting, maar preventie.

Al deze drie situaties kunnen met Ayurvedische richtlijnen goed behandeld worden. Ik richt mij met name op jouw immuunsysteem, kijkende hoe ik dat zo effectief mogelijk kan inzetten. Ik werk niet met algemeenheden maar richt mij ook in deze situaties op jou als (heel) persoon. Eén consult is ook hierbij ruim voldoende. 

In ons lichaam wordt alles wat vreemd is, door ons unieke immuunsysteem herkend. Deze herkenning leidt tot het ontstaan van een afweer. Er ontstaat een heel leger van witte bloedcellen, antistoffen en signaalcellen die maar één doel hebben: de vreemde indringer opruimen. Daarnaast wordt er van de indringer een profiel gemaakt die in het geheugen van het immuunsysteem wordt opgeslagen. Zodat bij een volgende aanval daar correct tegen kan worden opgetreden. 

Virussen muteren echter! Én onderzoek leert ons dat het zogenaamde geheugen van ons immuunsysteem ook weleens hapert. Waardoor er ná een besmetting (die goed afgelopen is) tóch weer een nieuwe besmetting met hetzelfde virus kan plaatsvinden! Dat het corona-virus ooit weer eens weg gaat, kunnen we echt wel vergeten. In alle eeuwen werd de mens belaagd door virussen; daarom is er in het begin der mensheid ook geneeskunde ontstaan vanuit de natuur. Je voeding en levenshouding spelen daarbij een essentiële rol om je immuunsysteem up to date te houden. Plantaardige extracten staan je daarbij ook ten dienste. 

'Je kunt alle mensen soms voor de gek houden. Je kunt sommige mensen altijd voor de gek houden. Maar je kunt niet alle mensen altijd voor de gek houden'. 

Abraham Lincoln.